Liga & 1. division
Del

Transfer

International transfer 

Alle danske spillere uanset alder, der skal til udlandet for at spille, skal via deres nye forening i udlandet søge om internationalt klubskifte (transfer) fra Danmark. Der er ikke forskel på om det er en ungdoms spiller, amatør spiller eller en professionel spiller.

Alle danske eller udenlandske spillere uanset alder, der skal til Danmark for at spille, skal via deres nye forening i Danmark anmode om et internationalt klubskifte fra udlandet (Anvend formular for internationalt klubskifte). Dette gælder også for spillere, der er fra Færøerne og Grønland.

Uanset om en spiller ikke har spillet før eller ikke har spillet indenfor de seneste 24 måneder, så skal et internationalt klubskifte bekræftes og godkendes af det afgivende lands håndbold forbund, førend spilleren kan blive spille berettiget for en ny forening.

Et internationalt klubskifte skal foregå via de 2 involverede nationale håndbold forbund.

En tidligere professionel spiller, der skifter til et andet land som amatør, bevarer sin professionelle status i op til 12 måneder efter udløb at kontrakten i forhold til det administrationsgebyr, der skal betales for klubskiftet.

Hvis en amatørspiller skifter internationalt, og indgår en professionel kontrakt indenfor 12 måneder efter sit amatørskifte, skal den modtagende klub betale difference på transfergebyret fra amatør til professionel til både det afgivende håndbold forbund og til EHF/IHF.

For ungdoms spillere mellem 15 - 18 år samt for spillere, der kommer til Danmark i studieøjemed, er det internationale klubskifte generelt gebyrfrit. For øvrige spillere skal der betales et internationalt transfergebyr. Taksterne fremgår af "formular for internationalt klubskifte", som altid skal anvendes, når en spiller skal hentes til Danmark. Se nedenfor.

Studerende 

Hvis det internationale klubskifte skyldes et studieophold, skal der, sammen med formular for internationalt klubskifte, vedlægges en officiel bekræftelse fra studiestedet, denne skal som minimum indeholde den studerendes navn, studieretning, samt forventet studieperiode på den pågældende.  Yderligere gælder, at denne skal være udfærdiget på engelsk. Konsekvensen af en gebyrfri transfer pga. studie-ordning er, at den pågældende spiller ikke må deltage på et hold, der i tuneringen deltager i de 2 øverste rækker. Derudover gælder, at en spiller med kontraktforhold ikke kan skifte fra professionel status direkte over til amatør status på en studie-transfer, uden at der skal betales det store transfer gebyr.

Vær opmærksom på, at foreningen til en spiller, som har været i udlandet som studerende, ved hjemtagelse af spilletilladelsen og på selve anmodningstidspunktet ,skal kunne dokumentere studieophold i udlandet, for at sikre at skiftet retur kan ske uden gebyr. Det er foreningens eget ansvar at orientere sig om status på spilleren - kontakt gerne DHF forinden, da gebyret for et almindeligt amatørskifte ikke kan tilbagebetales. 

Dansk Håndbold Forbund har indgået aftale med visse lande indenfor Europa, hvor det internationale administrations transfergebyr er nedsat. Kontakt kontoret for yderligere information.

Formularen skal indsendes til Dansk Håndbold Forbund att. Søri Haslund på e-mail: sha@dhf.dk 

Spørgsmål til internationalt klubskifte, kontakt Søri Haslund på:

tlf.: 22 31 62 04 eller Frank Smith på tlf.: 20 33 74 75

Takster opdateres pr. 1. juli 2022

Link til de internationale transfer regler

Vælg forbund

Luk