Uddannelse & Træning
Del

Træneruddannelse

Træneruddannelse

Dansk Håndbold Forbunds Træneruddannelse henvender sig primært til ungdomstrænere i aldersgruppen U13 til U19, men seniortrænere kan også med fordel deltage.

Uddannelsen beskæftiger sig med grundlæggende elementer inden for formidling, træning samt ledelse, som alle håndboldtrænere bør have kendskab til. Desuden behandles specifikke tekniske, taktiske og fysiske aspekter.

Alle kan optages på Træneruddannelsen. Vi anbefaler dog, at kursisten er fyldt 16 år ved kursusstart.


Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af syv moduler med en blanding af e-læring og tilstedeværelse. Der er fire lange moduler af syv timers varighed og tre kortere moduler af fire timers varighed. 

Emnerne for modulerne er:

  • Forsvar
  • Angreb
  • Trænerrollen
  • Træningsmiljø
  • Målvogtertræning
  • Fysisk træning
  • Trænerpraksis og kontra

Som det første skal kursisten gennemgå et intromodul, der afvikles som e-læring. Intromodulet indeholder en gennemgang af strukturen og indholdet på uddannelsen og præsenterer vigtige pointer for alle trænere. Intromodulet er gratis og tager cirka 20 minutter at gennemføre.

Intromodulet er obligatorisk for alle, der gerne vil på Træneruddannelsen.

Opret en profil på e-læringsportalen og få adgang til intromodulet.


Kvalifikationskursus

- det afsluttende forløb på Træneruddannelsen

Ønsker man som træner at få adgang til Elitetræneruddannelsen, skal man gennemføre Kvalifikationskurset som afslutning på Træneruddannelsen. 

Kvalifikationskurset er et weekendkursus og afvikles sædvanligvis én gang om året.

Kurset giver deltagerne et indblik i deres eget niveau og potentiale, og det afdækkes, om det er relevant for dem at fortsætte på Elitetræneruddannelsen.

Man kan blive optaget på kvalifikationskurset, når man har gennemført de fire lange moduler og har været ungdomstræner i minimum to sæsoner.

Ønsker du at komme på invitationslisten, skal du udfylde denne indstillingsformular.

 

Aktuelle kurser

Træneruddannelsen udbydes lokalt af distriktsforbund, region og kredse. 

Find mere information om aktuelle kurser via kursussøgningen herunder.

Materialer

Materialet til DHF’s Træneruddannelse består af én bog, hvor al materiale er samlet. Bogen udleveres til deltagerne på TRU kurser, men kan også ses her som online publikation: 

Vælg forbund

Luk