Foreninger og uddannelse
Del

Rigtig, sjov håndbold

Rigtig, sjov håndbold! Hvad er nu det? Findes der en måde at spille håndbold på, som er mere rigtig end andre? Svaret er både ja og nej.

Håndbold skal være tilpasset børn og unges fysiske og kognitive udvikling og livsvilkår. Håndbold skal også være sjovt, men det betyder ikke, at vi skal klaske os på lårene af grin hele tiden.

Deltagelse i håndbold skal nemlig være drevet af børn og unges lyst og motivation, som bygger på fællesskab, læring og medbestemmelse. Der findes altså ikke én endelig og rigtig måde at spille håndbold på. Men der findes alligevel et fundament, som er mere rigtigt end andre.

Derfor har vi skabt vidensgrundlaget 'Rigtig, sjov håndbold', som du kan downloade i sin fulde udgave her eller som pixi-udgave her.

'Rigtig, sjov håndbold' er en samling af viden, holdninger og anbefalinger til god og udviklende håndbold for børn og unge. Det bliver Dansk Håndbold Forbunds fælles grundlag, når vi sammen skal skabe rammerne for børn og unges gode oplevelser med håndboldspillet. 

VIL I ARBEJDE MED "rIGTIG, SJOV HÅNDBOLD" I JERES FORENING? 

Nedenfor finder I materiale og indsatser, som er udviklet til at kunne styrke arbejdet med "Rigtig, sjov håndbold" i foreningerne. Her finder I tips til indhold på jeres træner- og forældremøde, en beskrivelse af vores gratis foreningsworkshop, som I kan booke med en af vores konsulenter, og et kursus til at klæde jeres døm selv-dommere på til kampe på kortbane.

Derudover er der god mulighed for at blive klogere på vidensgrundlaget, ved at se vores videoserie med de forskere og praktikere, der har bidraget til "Rigtig, sjov håndbold" eller lytte til de tilsvarende podcast-afsnit fra Mediano Håndbold. 

Bring 'Rigtig, sjov håndbold' i spil på forældre- og trænermøder.

Arbejd med jeres værdier sammen med en foreningskonsulent og principperne fra 'Rigtig, sjov håndbold'.

Vil I gerne ruste jeres døm selv-dommere til at stå på banen? Læs mere og book et kortbanekursus her.

Læs og lær mere om de seks grundsten i "Rigtig, sjov håndbold", samt hvad hensigten er med dem.

Se videoer eller lyt til podcasts med de forskere og praktikere, der har bidraget med viden til 'Rigtig, sjov håndbold'. 

Vælg forbund

Luk