Foreninger og uddannelse
Del

Se eller lyt til Rigtig, sjov håndbold

Se eller lyt til 'Rigtig, sjov håndbold'

Hvad enten du foretrækker at lytte til podcast i bilen eller se video på sofaen, så er der god mulighed for at blive klogere på vidensgrundlaget. Vi har udgivet en podcast- og videoserie med nogle af de forskere og praktikere, der har bidraget til vidensgrundlaget 'Rigtig, sjov håndbold'. Se videoerne herunder eller lyt til de tilsvarende podcastafsnit i Mediano Håndbolds podcast ved at søge på 'Rigtig sjov håndbold' der, hvor du normalt lytter til podcasts.

Et fælles grundlag

Med Morten Stig Christensen - Formand i Dansk Håndbold Forbund

I videoen sætter Morten Stig Christensen ord på, hvad der var baggrunden for udviklingen af "Rigtig, sjov håndbold", samt hvorfor vi i Dansk Håndbold Forbund mener, at det er vigtigt at arbejde ud fra et velforankret og forskningsbaseret fælles grundlag. 

Motivation og miljø

Med Louise Kamuk Storm - Lektor, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet

Hør Louise Kamuk Storm sætte ord på hvad det er for et miljø træneren skal skabe, for at fordre motivationen hos børn og unge, samt hvilke to motivationsteorier der er værd at kigge imod, når man skal planlægge træningen. 

Trivsel og resultatfokus

Med Glen Nielsen - Lektor, Institut for idræt og ernæring, Københavns Universitet

I denne video vil du lære om definitionen af trivsel, samt hvorfor det hænger sammen med motivation. Derudover får du et indblik i hvorfor de psykologiske faktorer især er vigtige i elitemiljøet, og hvad forskellen er på at være mestrings- og resultatorienteret.  

Relativ alderseffekt

Med Lene Bjerring Terp - Fodboldlandstræner, Færøerne

I videoen forklares det hvilken betydning den relative alderseffekt har for børn/unge, samt hvordan man sikrer en lige mulighed for udvikling hos børn/unge der er forskellige steder i deres fysiske eller kognitive udvikling. 

Talentudvikling

Med Kristoffer Henriksen - Professor i sportspsykologi, Syddansk Universitet

I denne video hører vi hvorfor forskning er helt essentiel ift. sportens verden. Derudover lærer vi hvilke kendetegn der var ved de miljøer som over tid har haft tendens til at skabe senior eliteatleter. Til sidst i videoen kan du lære mere om de tre forskellige talentparadigmer, samt hvordan du kan fokusere ud fra dem.

Livsfaser

Med Mie Højlund - Professionel håndboldspiller

Hør Mie Højlund fortælle om hvorfor hun i første omgang valgte at takke nej til en A-landsholdsudtagelse. Derudover hører vi hvad der er den største erfaring, hun har gjort sig i sit liv som håndboldspiller. 

Leg og læring

Med Jesper Jensen - Dansk kvindelandsholdstræner og tidligere professionel håndboldspiller 

Hør Jesper Jensen sætte ord på hvorfor leg og læring er så væsentligt et "redskab" når A-landsholdet træner. 

Vælg forbund

Luk