Angreb
Del

Angreb

Da håndbold er et spil, der stiller store krav til alsidighed, uanset hvilken plads der spilles i angrebsspillet, er det nødvendigt at have mange forskellige typer af spillere samt forskellige kompetencer.

Det er derfor af afgørende betydning, at arbejdet med de unge talenter varieres, således at der både fyldes i værktøjskassen med individuel træning som f.eks. afslutningsvarianter, afsæt på første skridt, gribe med en hånd osv., men at der også arbejdes med automatisering og vurdering.

 

Vi har delt vores øvelser op i 3 hovedgrupper:

 

Den individuelle del, ligger i at finde den eller de finter, der passer den enkelte spiller bedst, og ikke, at alle spillere skal være i stand til at udføre præcis de samme finter.

I krydsspillet er det løbebaner og afleveringsteknik i forhold til, om forsvaret arbejder højt/lavt eller bredt/smalt.

Endelig er der i vurderingsspillet træning af hvilke værktøjer, der skal anvendes i de forskellige situationer, og her kan der være store udfordringer ift. afleveringsteknik, evnen til at forudse spillet, eller til at kunne vurdere og beslutte sig på kort tid for at komme til den gode afslutning.

Kollektivt arbejdes der med forståelsen af at kunne anvende de 3 områder i et fælles spil. Hvordan kan fløjen skabe plads til en back via fintespil og løb? Hvordan spiller vi krydsspil mod forskellige forsvarsformationer? Hvordan skaber vi timing i løb samt afleveringer? Vurderingsspillet er evnen til at gøre ens medspillere farlige, hvad er de gode til, og hvordan skaber jeg rum til det? Det er også evnen til at vurderer egne muligheder for at komme til afslutning.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE