Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Nyt fra DHF

Aflysninger og udsættelser i ungdomshåndbolden

Skrevet af Frederik G. Schmidt
28. okt 2020Kl. 16:20

Myndighedernes nye restriktioner får konsekvenser for talentarbejdet i Dansk Håndbold Forbund, hvor kommende ungdomslandskampe samt talent- og årgangssamlinger aflyses. Derudover sættes kredstræninger, talent- og udviklingscentertræning samt talenttræninger på pause.

November måned er spækket med aktiviteter i dansk ungdomshåndbold, men mange af disse aktiviteter revurderes nu på baggrund af myndighedernes skærpede restriktioner. Det får i første omgang betydning for følgende aktiviteter:

  • Der spilles ingen ungdomslandskampe i november måned. Det betyder, at U19- og U21-landsholdets kampe mod Sverige er aflyst. Ungdomslandsholdssamlingerne fastholdes dog under hensyntagen til den til enhver tid gældende corona-protokol.
  • Årgangssamlinger på pigesiden samt alle talentsamlinger aflyses. Det gælder i første omgang til og med den 22. november


Derudover har Eliteudvalget i Dansk Håndbold Forbund besluttet, at kredstræning i Jylland, talent- og udviklingscentertræning i FHF og talenttræning i HRØ sættes på pause til og med den 22. november. Eliteudvalget samles igen inden den 22. november, hvor planen for den efterfølgende periode fastlægges.

Bo Tolstrup, der talentchef på herresiden i Dansk Håndbold Forbund, er ærgerlig over de mange aflysninger, men han forsikrer i samme ombæring, at der bliver arbejdet på holdbare løsninger til talentudviklingen, således talenter ikke går tabt:

”Det hele ville selvfølgelig være nemmere, hvis vi kunne afholde talentsamlinger under normale forhold, da det også vil give os de bedste arbejdsvilkår og den bedste udvikling for de unge. Vi går dog ikke på kompromis med spillernes og ledernes sikkerhed, hvilket derfor også betyder, at vi har aflyst og udsat en række aktiviteter,” siger Bo Tolstrup og fortsætter:

”Et par aflyste talentsamlinger betyder heldigvis ikke det store i et langt talentudviklingsforløb. Spillere kan træne og spille kamp i klubregi –  og det er her, den klart største del af spillerens udvikling sker. Vi knokler dog stadig med at udvikle nye modeller, så alle spillere bliver set og får den bedste oplevelse i vores system, når de bliver indkaldt til samling,” fastslår Bo Tolstrup.  

Du kan altid få seneste nyt om ungdomslandsholdenes Facebookside her.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE