Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Nyt fra DHF

Andreas Alstrup er Håndboldens Hverdagshelt 2022

Skrevet af Sarah Munk Jørgensen
22. mar 2023Kl. 20:12

31-årige Andreas Alstrup fra Todbjerg Mejlby IF Håndbold vinder prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2022, der uddeles af AutoPartner og Dansk Håndbold Forbund.

Det blev en lidt anderledes søndag i Hårup Hallen for den frivillige træner, Andreas Alstrup. For lige da hans seniorkvinders hjemmekamp bliver fløjtet af, træder Dansk Håndbold Forbunds formand, Morten Stig Christensen, sammen med Lone Møller Borup, der er marketingschef hos AutoPartner, på banen. Og med sig har de en overraskelse til den frivillige hverdagshelt - nemlig prisen som vinder af Håndboldens Hverdagshelt 2022. 

- Det er selvfølgelig dejligt, fortæller en beæret Andreas Alstrup efter prisoverrækkelsen og fortsætter:

- Det betyder rigtig meget, at der er en anerkendelse i at gøre noget for andre. Der er jo mange nominerede til den (prisen, red.), og allesammen, er jeg jo egentlig sikker på, har fortjent den, fordi de har gjort en kæmpe indsats for et fællesskab.

Skaber rum og plads til alle

Det er Sanne Vinther, der også er en del af Todbjerg Mejlby IF Håndbold, som har indstillet Andreas Alstrup til prisen:

- Han er så god til at tage nye initiativer, og han er god til gå forrest. Særligt synes jeg også, at man må fremhæve hans arbejde for, at vi har fået damehåndbolden tilbage i klubben. Vi har fået vores unge piger tilbage fra efterskoleårene og ind at spille håndbold i klubben, siger Sanne Vinther.

Én af dem, der er kommet tilbage til klubben, er Amalie Brok Møller på 19 år:

- Han (Andreas, red.) er god til at se den enkeltes behov, og derfor er han med til at løfte én - også i det sportslige. Han formår samtidig at samle os, fordi der skabes et rum til alle - altså vi spiller med bredden og ikke nødvendigvis med det bedste hold. Uden det ville der heller ikke være nok spillere til at spille.

Fjerde vinder af prisen

Det er fjerde gang, at AutoPartner og Dansk Håndbold Forbund uddeler prisen som Håndboldens Hverdagshelt. Prisen er et udtryk for taknemmelighed samt en tak til alle dem, der hver dag gør det muligt for børn, unge og voksne at spille håndbold over hele landet. Samtidig hylder prisen én frivillig, der gør en forskel, og i 2022 var det Andreas Alstrup. 

- Vi har denne gang fået omkring 100 indstillinger, som alle har været utrolig berigende og rørende, fortæller Lone Møller Borup og fortsætter:

- I er rigtig, rigtig mange, som hver dag gør en stor indsats for håndbolden og lokalmiljøet. Men én indstilling gjorde sig i år særlig positiv bemærket. For ikke nok med, at Andreas Alstrup formår at skabe inkluderende rammer, der er mangfoldige og udviklende, så er indsatsen for at skabe attraktive rammer for unge frivillige og unge seniorspillere, der ellers har travlt med ungdomslivet, virkelig fantastisk. 

Stort tillykke med prisen som Håndboldens Hverdags 2022, Andreas. 

Foruden titlen som Håndboldens Hverdagshelt 2022 modtager Andreas Alstrup et gavekort på 10.000 kr. til sig selv samt 10.000 kr. til klubben.

AutoPartner uddeler, udover hovedpræmien, også tre gavekort til et lokalt AutoPartner værksted på en værdi af 2.500 kr. De tre gavekort tilfalder de nominerede:

Heidi Skou Strandstoft, Middelfart Håndboldklub

Jeanette Østergaard, Bjerringbro FH

Lone Ravnholt Kanstrup, TSIF Håndbold

Vælg forbund

Luk