Nyheder og presse
Del
Foto: DIF
Børn og unge
Bredde
Nyt fra DHF

Dansk Håndbold Forbund indgår samarbejde med DIF get2sport

Skrevet af Sarah Munk Jørgensen
27. aug 2022Kl. 06:00

Get2sport håndboldskoler skal styrke idrætsfællesskaberne i udsatte boligområder og arbejde aktivt for, at alle børn møder det danske foreningsliv.

Som de første foreninger nogensinde afholder IF Stadion i Brønshøj ved København og Kvaglund IF i Esbjerg get2sport håndboldskoler. Og det er de glade og stolte over i IF Stadion, siger Ida Holme Dam, idrætsfaglig koordinator i IF Stadion:

- Det har kæmpe betydning for vores forening, at get2sport og Dansk Håndbold Forbund støtter os og vores indsats med at fremme håndboldfællesskabet for børn og unge fra udsatte boligområder. Støtten hjælper os til at kunne fokusere på at præsentere, inkludere og fastholde børn og unge, som vi ellers ikke ser så ofte i hallen.

Morten Stig Christensen, formand i Dansk Håndbold Forbund glæder sig også over det nye samarbejde:

- Håndboldhallen er meget mere end et sted, hvor man lærer at spille håndbold. Det er en demokratisk dannelsesarena. Det er igennem idrætten, foreningen og holdet, at børn og unge udvikler kompetencer, der ikke fås mange andre steder. Og så er det et frirum, som alle børn uanset etnicitet og baggrund skal have lov at møde.

For at bakke op om det nye samarbejde besøger blandt andre Lars Jørgensen, assisterende landstræner for kvindelandsholdet, lørdag den 27. august IF Stadion og Morten Stig Christensen besøger lørdag den 3. september get2sport håndboldskolen i Kvaglund.

Stor erfaring med at styrke idrætsfællesskaber

DIF get2sport har stor erfaring med at styrke idrætsfællesskaber i udsatte boligområder, og vil derfor gerne brede tilbuddet ud, så flere forskellige sportsgrene og idrætsforeninger med lysten, evnerne og ressourcerne til at rumme børn fra udsatte boligområder får mulighed for det.

- Derfor er det meget glædeligt, at vi har fået et godt samarbejde med Dansk Håndbold Forbund. For DIF get2sport handler det ikke bare om at få en masse børn fra de udsatte boligområder til at gå til sport. Foreningslivet kan så meget mere. Her udlignes sociale forskelle, og børn får motion og venner samtidig med, at de lærer om de danske foreningstraditioner, siger Kristina Lind Thrane, der er projektleder på get2sport.

DIF get2sport støtter og styrker idrætsforeningers frivillige kræfter til at kunne håndtere, når der kommer medlemmer med særlige udfordringer. DIF get2sport samarbejder eksempelvis med landets kommuner om ressourcepersoner, som kan aflaste frivillige kræfter, så de kan koncentrere sig om at træne og skabe sociale fællesskaber.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE