Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Uddannelse
Bredde
Nyt fra DHF

Dansk Håndbold Forbund søger leder for ny afdeling: Innovation og uddannelse

06. feb 2023Kl. 19:01

Dansk Håndbold Forbund søger en leder for innovation og uddannelse, der kan sikre, at vi når i mål med vores strategiske indsatser og målsætninger ift. uddannelse og fortsat udvikling og udbredelse af håndbolden i Danmark.

Som leder af innovation og uddannelse skal du stå i spidsen for et område med 6-9 fuldtidsansatte, som driver Dansk Håndbold Forbunds nationale udviklingsprojekter. Det er projekter som f.eks. 'Rigtig, sjov håndbold', der arbejder for at håndbolden udvikles i sync med udviklingen i samfundet, og som tilsikrer kvalitativ og tidssvarende uddannelse til alle de trænere, ledere, frivillige, dommere m.m., der er med til at drive håndbolden frem i de danske idrætshaller.

En væsentlig del af arbejdet består i af at være i dialog med forbundets politikere i centrale og decentrale udvalg samt kolleger i regionsforbund. Som leder har du samarbejdsflader, der rækker langt – både inden- og uden for forbundet.

Dansk Håndbold er pt. under forandring. Der er netop vedtaget en ny politisk struktur, som træder i kraft den 1. juli 2023, som ud over politiske også medfører administrative forandringer. Derfor kan der ikke tegnes et endeligt billede af, hvordan opgaver og afdelinger ift. bredde, udvikling og uddannelse ser ud. Det er nemlig også noget, du som ny leder vil få mulighed for at sætte dit præg på.

Hvem er du?
Vi søger en leder, der kan bruge viden og evidens inden for forskellige relevante områder til at skabe holdbare løsninger og innovative produkter til gavn for håndboldens fremme. Erfaring inden for organisering og udvikling af uddannelsesområdet vil vi også lægge vægt på. Du er fortrolig med sparring med og servicering af et meget forskelligartet bagland, og du har samtidig den sociale og professionelle erfaring med at drive store og ambitiøse projekter og processer, hvor mange interessenter skal inddrages og høres.

Foruden dine ledelsesmæssige kompetencer forventer vi, at du har stort kendskab til idrætsverdenen, Foreningsdanmark og særligt håndbolden, men også til samfundstendenser og idrættens position i kommunalt og regionalt regi.

Det er ikke så vigtigt, hvilken uddannelse du har. Men vi lægger vægt på, at du er en erfaren personaleleder, der har stort fokus på dine medarbejderes udvikling, trivsel og på arbejdsmiljøet. Du kender dig selv som leder og er altid nysgerrig på den opgave, som du går til både med erfaring og en indstilling om at lære nyt.

Vi lægger vægt på, at du:

  • er et empatisk, socialt og humoristisk menneske, der kan kommunikere med alle
  • indgår i samarbejder med tillid, anerkendelse og respekt for andres holdninger og gode arbejde
  • formår at samle holdninger, men samtidig også på en sympatisk måde kan sætte foden ned og trække en streg i sandet
  • er en erfaren personaleleder, der kan få det bedste ud af mange forskellige typer af medarbejdere
  • har viden om håndboldmiljøet, Foreningsdanmark og samfundstendenser af relevans for håndboldens udbredelse
  • har erfaring for at arbejde analytisk, strategisk og taktisk, men samtidig har forståelse for at vejen til målet ikke altid er snorlige
  • har erfaring med at arbejde i en politiske organisation – herunder samarbejde og servicering af politiske udvalg
  • har erfaring med organisering og udvikling af uddannelse i den frivillige sektor.

Løn og ansættelsesvilkår
Lederen for innovation og uddannelse refererer til direktøren og indgår i ledelsen, der består af direktøren samt seks øvrige ledere. Arbejdstiden er 37 timer pr. uge eksklusive frokost. I perioder kan arbejdstiden overstige 37 timer væsentligt, hvilket afspejles i den aftalte løn. Dansk Håndbold Forbund ligger i Brøndby, men du må regne med, at du med jævne mellemrum har ture ud af huset, fx til Jylland og Fyn. Vi forventer, du kan starte 1. april eller tidligere. 

Yderligere oplysninger
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Henrik M. Jacobsen på tlf. 2811 6060 eller hmj@dhf.dk.

Ansøgning
Send din ansøgning med CV i ét dokument til DHF-job@dhf.dk senest den 20. februar. Vi holder samtaler den 22. og 23. februar. Hvis du indkaldes til samtale, vil du inden samtalen blive bedt om at gennemføre en online profilanalyse gennem værktøjet Insights.

Hvem er vi?
Dansk Håndbold Forbund er håndboldens specialforbund, der huser ca. 750 foreninger med 98.000 medlemmer. Vi repræsenterer en idræt med mere end 100 år på bagen, der gennem årtier har sat sit præg på den danske idrætskultur. Vi er også et forbund, der gennem en længere årrække har mistet medlemmer. Derfor arbejder vi hele tiden på at fremtidssikre vores idræt, så den passer ind i et moderne samfund. 

På den baggrund har vi indledt en spændende rejse, hvor destinationen er et professionelt og tidssvarende forbund, der er i øjenhøjde med de udfordringer og trends, der præger vores omgivende samfund. Under mottoet 'Rigtig, sjov håndbold' har vi påbegyndt en kulturændring, der skal få håndbolden til at favne alle fra lille purk til gammel skurk uanset evner, alder, religion, etnicitet eller geografisk tilknytning til land eller by. Herudover er vi også et forbund, der vinder medaljer ved EM, VM og OL. Derfor har vi også et stort fokus på talentudvikling og sammenhængen mellem bredde- og eliteidræt. 

Vælg forbund

Luk