Nyheder og presse
Del
Heine Eriksen vil nu fokusere udelukkende på trænerjobbet i Aarhus United. Foto: Jan Christensen
Børn og unge
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Efter 21 år stopper Heine Eriksen flot landstrænerkarriere

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
30. maj 2022Kl. 16:30

Sommerens U20-VM for kvinder bliver Heine Eriksens sidste mesterskab som landstræner efter næsten 500 kampe i spidsen for danske A-, U- og Y-landshold.

I 21 år har Heine Eriksen spillet en afgørende rolle i udviklingen af de mange talenter, der nu har sendt dansk kvindehåndbold helt tilbage på øverste internationale niveau. Derfor kan han med stolthed se tilbage på sine aftryk, når han med udgangen af august stopper som ungdomslandstræner.

Det sker efter gensidig aftale med Dansk Håndbold Forbund i en erkendelse af, at det ikke længere er muligt at forene posten som ungdomslandstræner med trænerjobbet for ligakvinderne i en ambitiøs klub som Aarhus United.

Sportschef ved Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, kalder det en institution i dansk kvindehåndbold, som nu takker af.

- Jeg vil gerne takke Heine mange gange for et flot stykke arbejde, der kommer til at trække spor mange år frem. Heine har sat sit præg på et hav af A-landsholdsspillere og ligaspillere, og jeg glæder mig til fortsat at have en god dialog og vidensudveksling med ham. Jeg ønsker ham held og lykke med klubhåndbolden fremadrettet, siger Morten Henriksen.

De seneste mange år har Heine Eriksen fungeret som ungdomslandstræner, men han har også undervejs i sin ansættelse ved Dansk Håndbold Forbund vikarieret som A-landstræner.

I alt har han 16 A-landskampe, 210 U-landskampe og 246 Y-landskampe på sit træner-CV. Dertil kommer kampene ved sommerens U20-VM for kvinder i Slovenien, der bliver hans sidste opgave i rødt og hvidt.

- Jeg har haft nogle fantastiske år i Dansk Håndbold Forbund. Her har jeg været privilegeret at få mulighed for at rejse verden rundt med det, jeg elsker allermest, nemlig håndbolden, og jeg har mødt utallige dygtige spillere og ledere undervejs. Men jeg kan også mærke, at jeg er kommet til et punkt, hvor projektet i Aarhus United skal have mit fokus 100 procent, hvis vi skal flytte det til næste niveau, som vi har en ambition om, siger Heine Eriksen, der vil gøre alt for at sætte et flot punktum i landsholdsregi:

- Nu glæder jeg mig til at slutte af med et meget spændende U20-mesterskab til sommer, og det er jeg sikker på, bliver lige så god en oplevelse som alt det andet, jeg har oplevet i Dansk Håndbold Forbund.

Sportschef Morten Henriksen vil nu i samarbejde med Dansk Håndbold Forbunds talentchef, A-landstrænerne og den anden ungdomslandstræner på kvindesiden, Flemming ’Tuborg’ Larsen, drøfte fremtidens setup i talentudviklingen.

Vælg forbund

Luk