Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Nyt fra DHF

Få en god opstart på håndbolden

Skrevet af Frederik G. Schmidt
19. maj 2020Kl. 14:47

Dansk Håndbold Forbund har i samarbejde med en gruppe fysiske eksperter lavet en række anbefalinger og inspirationsøvelser, der skal sikre trænere og spillere en god opstart på håndbolden.

Nu kan vi endelig spille noget, der minder om håndbolden igen. Vi kan træne udendørs, og vi kan spille bolden til en medspiller. Det er dog meget vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at passe på hinanden og vores egen krop, således vi undgår smitte og skader.

Det kan nemlig være fristende at give den gas på græsset eller asfalten, men kroppen har ikke spillet håndbold længe, og det skal man have respekt for som både træner og spiller. Den store pause fra håndbolden skal nemlig tænkes ind opstarten, når håndboldtræningen igen begynder i disse dage. Du kan ikke starte med samme træningsmængde og intensitet, som da du trænede før Covid-19. Håndbold indeholder mange fysiske elementer - og derfor er der øget risiko for både akutte skader og overbelastningsskader efter Corona-pausen, hvis du ikke tålmodigt genopbygger din form.

Derfor har Dansk Håndbold Forbund samarbejdet med Team Danmarks fysiske eksperter og med projekt ’Happy’ (Health And Performance Promotion in Youth ) fra Syddansk Universitet, der er funderet i en forskningsgruppe bestående af adjunkt Merete Møller, Lektor Lotte Nygaard Andersen og Professor Ewa Roos. Det er der kommet en række anbefalinger ud af, ligesom du også kan finde inspirationsvideoer med øvelser rettet mod en god opstart på håndbolden udenfor hallen.

Du finder alle anbefalinger, retningslinjer og inspirationsøvelser her

Vælg forbund

Luk
ANNONCE