Nyheder og presse
Del
Nu er det muligt at starte op med håndboldtræning udendørs, så længe man følger retningslinjerne. Foto: Jan Christensen
Børn og unge
Uddannelse
Bredde
Nyt fra DHF

Fælles retningslinjer for udendørstræning

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
08. maj 2020Kl. 09:48

Med myndighedernes seneste udmelding om at åbne yderligere op for samfundet, går Dansk Håndbold Forbund og DGI Håndbold nu ud med en række fælles retningslinjer til alle landets håndboldklubber, der ønsker at starte fysisk udendørstræning op.

På baggrund af de gode nyheder fra regeringen og sundhedsmyndigheder om yderligere en genåbning af samfundet, herunder udendørs idræt, er Dansk Håndbold Forbund og DGI Håndbold gået sammen om en række fælles retningslinjer til håndboldforeninger, der ønsker at starte op med fysisk udendørstræning for deres medlemmer.

Begge organisationer understreger, at retningslinjerne alene gælder fysisk træning, der forgår alene og evt. med egen bold. De to forbund fraråder fortsat træning, hvor spillere træner sammen, for eksempel gennem afleveringer to og to – også selvom dette foregår med handsker. Retningslinjerne gælder for samtlige håndboldforeninger, og det er foreningens ansvar, at retningslinjerne overholdes.

Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, understreger vigtigheden af, at alle følger de fælles retningslinjer:

”Vi står i dansk håndbold over for den største holdindsats i mands minde, som handler om, at vi alle følger retningslinjerne og sammen passer på hinanden. Hverken DHF eller DGI har beføjelserne – eller lysten – til at lege politi og kontrollere, at foreningerne og trænerne overholder retningslinjerne, men det er bare så brandvigtigt, at man selv holder justits med det her derude. Hvis ikke vi holder os inden for retningslinjerne, er der en overhængende fare for, at vi i håndbolden er med til at sprede smitten, og så er vi meget bekymrede for, at vi ikke kommer til at spille indendørs håndbold igen til sæsonstart, som vi alle håber på.”

Niels Chr. Pedersen, der er formand i DGI Håndbold supplerer:

”Dansk håndbold står i en vanskelig situation. Spillets natur og træningsmetoder gør det svært at overholde de krav til samvær, som den nuværende smittesituation kræver. Men med muligheden for at starte med fysisk træning udendørs, i mindre grupper, har vi i håndboldforeningerne fået en mulighed for at give spillerne det, vi alle savner – fællesskab, samvær og fysisk aktivitet – men med afstand. Denne mulighed tager vi i begge vores organisationer imod med stor glæde, men også med en stor bevidsthed om det samfundsansvar, som det medfører. Vi appellerer derfor på det kraftigste til, at alle spillets aktører, det gælder spillere, trænere og ledere, overholder de fælles retningslinjer, som Dansk Håndbold Forbund og DGI Håndbold i fællesskab har udarbejdet, så vi forhåbentlig om ikke alt for lang tid kan få åbnet yderligere op for vores fantastiske spil.”

Følgende retningslinjer for udendørstræning er gældende fra dags dato:

  • Spillere og trænere skal blive hjemme, hvis de er i risikogruppen, eller hvis de har symptomer, der giver mistanke om, at de er smittet med COVID-19. Se mere på Sundhedsstyrelsen hjemmeside om symptomer.
  • Opstår symptomer under træning, skal man straks gå hjem – selv ved milde symptomer.
  • Der må maximalt samles 10 personer til træningen (inklusiv trænere). 
  • Der må maximalt samles 10 personer på et areal svarende til en beachhåndboldbane (27x12m). Læs mere om andre banestørrelser i retningslinjerne på denne side.
  • Træningen skal foregå uden fysisk kontakt og uden at dele rekvisitter, herunder bolde.
  • Der skal holdes mindst to meters afstand til andre personer under træningen.
  • Spillerne skal medbringe egen bold og drikkedunk til træningen.
  • Der må ikke laves afleverings- eller spiløvelser, så flere spillere rører ved den samme bold. Heller ikke, selvom det foregår med handsker.

Download Håndboldens corona-regler i en printvenlig udgave her.

Udover retningslinjerne har Dansk Håndbold Forbund og DGI Håndbold lavet en række gode råd til henholdsvis foreninger, trænere, spillere og forældre, der gerne vil i gang med opstart af udendørstræning. De gode råd kan læses på denne side.

For yderligere information
Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, kmb@dhf.dk, tlf. 6137 9896

Download pressefoto her.

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE