Nyheder og presse
Del
Lodtrækningen blev foretaget af Sławomir Szmal, Per Bertelsen og Magnus Wislander. Foto: IHF
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Nikolaj Jacobsen godt tilfreds med VM-lodtrækning

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
02. jul 2022Kl. 18:46

Lørdag eftermiddag blev der trukket lod til næste års VM i herrehåndbold, og den magede sig fint for de forsvarende verdensmestre.

Selvom Tour de France i sagens natur fylder godt på fladen i disse dage, så blev der lørdag eftermiddag også taget forskud på et af næste års store sportslige højdepunkter. Der blev nemlig trukket lod til VM i herrehåndbold, der spilles i Sverige og Polen til januar.

Her trak Danmark i gruppe H:

  • Belgien
  • Bahrain
  • Nummer fire ved de afrikanske mesterskaber, der spilles fra den 11.-18. juli.

 

Håndboldherrerne har guld at forsvare fra triumferne i både 2019 og 2021, og der venter et brag af en håndboldfest i Malmø Arena, hvor det allerede på forhånd lå fast, at Danmark skal spille indledende gruppe og, om alt går vel, også mellemrunde.

Lodtrækningen fandt sted i smukke rammer i det nationale polske symfoniorkesters koncertsal i Katowice, og udfaldet var sød musik i ørerne på landstræner Nikolaj Jacobsen.

"Jeg er godt tilfreds. Bahrain er egentlig ikke så attraktiv en modstander, for de kan drille alle. Men vi har mødt dem to gange inden for kort tid og ved, hvad der venter. Det kan give os en fordel. Jeg ved af gode grunde ikke, hvem der venter fra de afrikanske mesterskaber, men så længe vi kan undgå Egypten og Tunesien, er det fornuftigt. Belgien er et ubeskrevet blad, men jeg tænker da, det er et hold, vi bør kunne kontrollere," siger han.

Danmarks videre vej ser også fornuftig ud

Danmark mødte både Bahrain på vejen mod det seneste VM-guld for to år siden og ved OL i Tokyo. Alle fire møder i historien er endt med danske sejre.

Belgien er for første gang nogensinde med til et VM i herrehåndbold, efter holdet besejrede Slovakiet i kvalifikationen. Danmark har ligeledes mødt Belgien fire gange og vundet alle opgør, men det seneste ligger 22 år tilbage.

VM-lodtrækningen blev foretaget af håndboldlegenderne Magnus Wislander og Sławomir Szmal som repræsentanter for værtsnationerne, akkompagneret af danske Per Bertelsen, der er formand for turneringsudvalget i Det Internationale Håndboldforbund.

Tre ud af fire hold avancerer fra det indledende gruppespil til mellemrunden. Her krydser Danmarks gruppe med gruppe G, hvor Kroatien var forhåndsplaceret. Foruden de stærke kroater består gruppen også af nummer et og tre ved de kommende afrikanske mesterskaber samt USA. De i alt seks hold i mellemrunden spiller om to kvartfinalepladser.

"Når det kunne ende med enten at være de kommende afrikanske mestre eller Frankrig, der havnede i den gruppe, så synes jeg absolut ikke, vi kan klage. Selvom eksempelvis Egypten er dygtige, vil jeg hellere møde dem end franskmændene i en mellemrunde," siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Mens Danmark spiller de indledende VM-kampe og en eventuel mellemrunde i Malmø, afvikles semifinalen i Danmarks halvdel i Stockholm, hvor også finalen spilles.

Det samlede udfald af lørdagens lodtrækning

Vælg forbund

Luk
ANNONCE