Nyheder og presse
Del
Holdet af dommere udtaget til slutspillet i de to ligaer. Foto: DHF
Dommer
Nyt fra DHF

Otte dommerpar udtaget til slutspillet – en dommer får lyndebut

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
21. mar 2023Kl. 15:19

Der er mange garvede navne ved fløjterne i håndboldligaernes slutspil men også en ny kvinde, der har gjort kometkarriere under et ”barselsvikariat”.

Mens landets bedste håndboldhold stadig kæmper en hård kamp for at sikre de sidste pladser i slutspillet, er der nu sat navne på de dommere, der skal sørge for, det hele forløber efter reglerne, når sæsonen går ind i sin afgørende fase.

Elitedommerudvalget i Dansk Håndbold Forbund har udtaget følgende otte dommerpar til slutspillet:

  • Mads Hansen og Jesper Madsen
  • Nicklas Pedersen og Nichlas Nygaard
  • Henrik Pagh Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen
  • Jacob Jæger Pagh og Kalle Thygesen
  • Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup
  • Michael Søegaard og Thomas Kalisz Nielsen
  • Per Olsen og Lars Hansen
  • Line Hesseldal Hansen og Josefine Kusk Jensen


Blandt de 16 dommere gemmer der sig tre slutspilsdebutanter. Parret Jacob Jæger Pagh og Kalle Thygesen samt Josefine Kusk Jensen. Sidstnævnte må siges at have gjort kometkarriere, da hun egentlig skulle have fløjtet i 1. division i denne sæson.

Men pludselig fik den 26-årige dommer chancen på øverste niveau sammen med Line Hesseldal, da hendes faste makker, Karina Christiansen, blev gravid.

Så efter blot en enkelt sæson på liganiveau har Josefine Kusk Jensen altså allerede fået kvalitetsstemplet af Elitedommerudvalget som udtaget til slutspillet. En usædvanlig bedrift som hun i sagens natur er meget stolt over.

- Det var bestemt en overraskelse – det havde vi overhovedet ikke regnet med. Men vi er jo bare mega stolte over, at vi er blevet udtaget, men også meget ydmyge omkring opgaven. Nu vil vi gøre vores bedste for at leve op til tilliden, siger slutspilsdebutanten, der på kort tid har formået at skabe et godt makkerskab med Line Hesseldal:

- Det hele er lige pludselig gået enormt stærkt, men Line og jeg har haft et rigtig godt udgangspunkt for at finde sammen som par, fordi vi fra start har set håndbolden på samme måde og haft de samme høje ambitioner, siger Josefine Kusk Jensen.


Josefine Kusk Jensen er en af i alt tre dommere, der kan se frem til at dømme i slutspillet for første gang. Foto: DHF

Store ambitioner

Til daglig bor hun i Aarhus og læser sundhed og ernæring. Men størstedelen af hendes tid ved siden af studierne går med dommergerningen, der involverer daglig fysisk træning og sagtens kan indebære seks-otte timers forberedelse op til og evaluering efter kampene. Ambitionerne på sigt er også store.

- At være dommer er helt sikkert noget, jeg satser på på den lange bane. Jeg drømmer om at komme ud på de helt store scener. Ikke bare nationalt, men også internationalt.

Mandag var alle slutspilsdommerne samlet i Kolding, hvor den obligatoriske løbetest blev afholdt. Samtlige 16 dommere bestod, og efterfølgende fik de så den endelige besked om, at de hver især er klar til slutspillet, og Josefine Kusk Jensen lyder som en, der glæder sig lige så meget som spillerne til at komme i aktion.

- Det bliver en fed udfordring, og jeg vil bare nyde de kampe, vi får, og det skulderklap, jeg synes, det er, og så vil vi gøre det bedste, vi overhovedet kan, siger hun.

Slutspillet starter onsdag den 12. april for herrernes vedkommende og lørdag den 15. april for kvinderne.

Vælg forbund

Luk