Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Nyt fra DHF

Retningslinjer for indendørs håndbold

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
09. jun 2020Kl. 16:31

Hele Håndbolddanmark har ventet tålmodigt, og nu kan vi endelig rykke ind i de danske haller igen. Alt er dog stadig ikke helt som normalt, da håndbolden fortsat vil være underlagt en række restriktioner. Bliv klogere på, hvilke retningslinjer foreninger og faciliteter skal følge her.

Hvor mange må man være på et halgulv? Må vi bruge omklædningsfaciliteterne i hallen? Og må vi spille kamp igen? Spørgsmålene er mange, og nu er der endelig ved at være svar på dem alle, så vi kan komme i gang med at spille håndbold indendørs. Dansk Håndbold Forbund og DGI Håndbold har været igennem retningslinjerne fra DIF og DGI, og her kan du læse, hvordan retningslinjerne passer ind i en håndboldkontekst.

Det er vigtigt at understrege, at de opdaterede retningslinjer for håndbolden forudsætter, at man ud over de særlige retningslinjer for håndbolden også følger de generelle anvisninger fra sundhedsmyndighederne og politiet. De væsentligste er, at der maximalt må samles 50 personer, og at spillere og trænere skal blive hjemme, hvis de er i risikogruppen eller har symptomer, der giver mistanke om, at de er smittet med Covid-19.

Retningslinjerne forudsætter også, at man har stor opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes anbefalinger – særligt hygiejne og kontaktsmitte. Det er fortsat et fælles ansvar at sikre, at spredningen af coronasmitte kan holdes under kontrol, så samfundet kan opretholde en tilstand, der minder mere og mere om det, vi kender fra før smittespredningen.

Læs retningslinjerne fra DGI Håndbold og Dansk Håndbold Forbund for indendørs håndboldtræning her.

Selvom det kribler i hele kroppen for at komme i gang igen, skal man nogle steder stadig væbne sig med tålmodighed. Der er nemlig forskel på, hvor hurtigt de forskellige indendørs idrætsfaciliteter kan åbne igen. Det skyldes, at der er forskel på, hvem der drifter faciliteterne. Derfor skal de enkelte foreninger først have afklaret, hvordan det lokalt forholder sig med indendørsfaciliteterne i deres område.

Fokus på den gode, fysiske opstart
Et meget vigtigt perspektiv i opstarten af håndbolden er også hensynet til spillernes fysiske tilstand. Efter flere måneder uden håndboldtræning opfordrer vi til, at man ikke farer for hårdt frem, men fokuserer på en kontinuerlig opbygning af træningsmængden. En forsigtig opstart handler både om at sikre, at vi ikke spreder unødig smitte, men også om at vi tager vare på vores spillere og sikrer, at de ikke får skader.

Dansk Håndbold Forbund har i samarbejde med Merete Møller og Lotte Nygaard Andersen fra SDU, Jesper Bencke fra Hvidovre Hospital og Line Hovgaard-Hansen fra Team Danmark udviklet forskellige redskaber og øvelser, du kan bruge til din opstartstræning – både som træner og spiller. Du finder dem her.

Ønsker man at fortsætte med udendørstræning, skal det foregå under de retningslinjer, som DGI og Dansk Håndbold Forbund har udsendt. Også her gælder det, at træningen skal foregå i grupper af maksimalt 50 personer (inklusive trænere og lignende). Forsamlingstætheden må ikke komme under 4 m2 per person. Det gælder uanset, om man er 10, 20 eller 50 personer samlet. Hvis der er flere grupper til stede på den samme idrætsfacilitet, skal man sikre, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Anbefalingen er, at der er mindst to meter mellem hver bane. Det er muligt at inddele store baner i mindre zoner. Her anvendes tydelig markering, som klart afgrænser zonen.

Særlige retningslinjer for sommerskoler, sommeraktiviteter og camps
Sommerskoler, sommeraktiviteter og camps må gerne afvikles. Der vil blive udarbejdet særlige retningslinjer herfor, men det forventes, at forsamlingsloftet for den type af aktiviteter hæves betragteligt – forhåbentlig til 500.

Håndboldens retningslinjer er udarbejdet med afsæt i DIF og DGI’s retningslinjer.

Du finder spørgsmål/svar, alle anbefalinger, retningslinjer og inspirationsøvelser her.

Mere information
Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, tlf. 61379896, kmb@dhf.dk

Vælg forbund

Luk
ANNONCE