Nyheder og presse
Del
Bredde

Spørgsmål og svar om indendørs håndbold for 18-69-årige

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
10. maj 2021Kl. 14:56

Vi har samlet op på det oftest stillede spørgsmål, der er kommet i forbindelse med udmeldingen om, at voksne håndboldspillere nu alligevel må træne indendørs - dog uden kropskontakt.

Håndboldspillere i aldersgruppen 18-69 år må igen snøre skoene og betræde det harpiksklistrede halgulv, så længe de kun laver træningsøvelser, hvor der ikke er fysisk kontakt – det betyder altså træning helt uden kropskontakt.

Det stiller krav til kreativiteten, i forhold til hvilke øvelser der kan laves. Du finder inspiration til individuelle øvelser uden kropskontakt her. Øvelserne på denne side er udarbejdet og instrueret af Line Hovgaard-Hansen, der er fysisk træner hos Team Danmark og kvindelandsholdet.

Hvor stor afstand skal der være mellem udøverne?
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at der altid holdes to meters afstand i særlige situationer, hvor der er øget risiko for smittespredning eller for personer i øget risiko for alvorlige sygdomsforløb. Anbefalingen om at holde to meters afstand gælder bl.a. for aktiviteter med kraftig udånding, hvor dråber i højere grad dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, f.eks. fysisk anstrengelse. Anbefalingen om at holde to meters afstand gælder desuden ved aktiviteter i bevægelse – det vil også sige til en håndboldtræning.

Må man bruge fælles bolde og rekvisitter?
Ja, man må gerne bruge de samme bolde og rekvisitter. Men husk stadig at spritte af, holde afstand og generelt holde den gode corona-stil. 

Hvad er retningslinjerne for coronapas?
I det indendørs idrætsliv er der krav om coronapas for alle voksne udøvere på 18 år og derover. Der er ikke krav om coronapas for trænere eller andre nødvendige voksne. For udendørs idræt er der ikke krav om coronapas.

Hvad er et coronapas?
Et coronapas er digitalt og findes på sundhedsplatformen MinSundhed. Du kan få et coronapas, hvis du kan sætte kryds ud for en af følgende bullets:

  • Tidligere påvist smitte med COVID19 (fra 14 til 180 dage)
  • Negativ PCR-eller lyntest (svaret må max være 72 timer gammelt)
  • Færdigvaccination mod COVID19.


Kan en udøver på 18 år og derover ikke fremvise et gyldigt coronapas ved indgang eller stikprøvekontrol, kan vedkommende ikke få adgang til de indendørs træningsfaciliteter.

Hvem har ansvaret for at tjekke coronapas?
Foreningen eller facilitetsejeren har pligt til at sikre, at alle voksne udøvere fra 18 år og derover har gyldigt coronapas – uden dette kan udøveren ikke få adgang til de indendørs idrætsfaciliteter.

Der er forskel på reglerne, afhængig af om der er en træner/holdleder til stede eller ej:

Træner eller holdleder er til stede

  • Træneren eller holdlederen har ansvaret for at tjekke for gyldigt coronapas, før træningen igangsættes.
  • Kan en udøver ikke fremvise et gyldigt coronapas, kan vedkommende ikke få adgang til de indendørs træningsfaciliteter.
  • Der er ikke krav om dokumentation for, at der er foretaget kontrol.


Ingen træner eller holdleder til stede

  • Er der ingen træner eller holdleder til stede, har facilitetsejeren eller den ansvarlige forening pligt til at udføre stikprøvekontrol af coronapas. Stikprøvekontrollen skal ske mindst én gang i døgnet og skal gennemføres på alle tilstedeværende på det pågældende tidspunkt for kontrollen.
  • Det er i den forbindelse vigtigt, at I går i dialog med kommune/facilitetsejer for at få defineret, hvordan I bedst samarbejder om opgaven.
  • Der er ikke krav om dokumentation for, at der er foretaget stikprøvekontrol.


Mere information

På vores Covid-19-afsnit på hjemmesiden kan du finde flere spørgsmål og svar.

Ellers kan du kontaktDansk Håndbold Forbunds coronahotline ved Anders Fredsgaard, tlf. 3155 5500, covid19@dhf.dk

Vælg forbund

Luk
ANNONCE