Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde

Talentudvikling i en Corona-tid

Skrevet af Frederik G. Schmidt
29. okt 2020Kl. 14:24

Bo Tolstrup, der er talentansvarlig på herresiden i Dansk Håndbold Forbund, giver her en status på talentudviklingens udfordringer og muligheder i en tid, hvor ikke meget er, som det plejer.

”Det hele ville selvfølgelig være nemmere, hvis vi kunne afholde talentsamlinger under normale forhold, da det også vil give os de bedste arbejdsvilkår og den bedste udvikling for de unge. Vi må også bare fastslå, at vi ikke går på kompromis med spillernes og ledernes sikkerhed. Det har betydet en række aflysninger de seneste måneder, men det må vi leve med,” indleder Bo Tolstrup. 

Talentsamlingen i september har været en af få samlinger, der ikke er blevet aflyst. Hvordan gik det der?
”Vi havde vi en rigtig god samling, der forløb i overensstemmelse med regeringens daværende retningslinjer. Retningslinjer, der jo faktisk kom, mens vi var på samlingen. Vi håndterede det rigtig fint, og det vigtigste fokus var, at vi selvfølgelig skulle begrænse smittefaren. Siden da har mange ting ændret sig igen, og det betyder, at vi har aflyst eller udskudt en række samlinger i november.”

Hvad tackler I den her periode, hvor samlingerne bliver aflyst og udskudt?
”Vi har sendt vores talenttrænere ud enkeltvis - over hele landet - for at overvære kampe. På den måde sikrer vi, at de unge talenter bliver set. På den måde undgår vi også at indkalde 65 unge fra hele landet til en samling, der muligvis kan udvikle sig et superspreder-event. Et par aflyste talentsamlinger betyder heldigvis ikke det store i et langt talentudviklingsforløb. Spillere kan træne og spille kamp i klubregi – og det er her, den klart største del af spillerens udvikling sker.”

Fællesskaber og mental sundhed rimer ikke just på Corona. Hvordan sikrer I, at unge talenter bevarer motivationen og gejsten?
”Vi tager de unges mentale sundhed meget alvorligt. Unge håndboldspillere er en stor risikogruppe, når det kommer til ekskludering af fællesskabet. Det er hårdt, når man ikke kan være til samlingen med sine kammerater. Det må vi ikke negligere. Derfor bakker i Dansk Håndbold Forbund også op om turneringskampene, hvor de unge får lov at gøre det, de brænder for: at spille håndbold sammen med deres holdkammerater. Eliteudvalget og talentafdelingen i DHF har været fuldstændig enige om, at vi lige nu justerer talentsamlingerne på både herre- og damesiden, hvor vi har fokus på at lade de unge spille turneringskampe lokalt. Det er den bedste måde – lige nu – at værne om fællesskaber, holdånd og mental sundhed.”

Hvad er planen fremadrettet?
”Vi knokler lige nu med at lave det bedste set-up for spillerne under de meget specielle og restriktive rammer, vi har lige nu. I og med at vores kredse, distrikter og regioner heller ikke kan afholde deres samlinger, er det desværre urealistisk at afvikle iagttagelsesstævnerne i januar 2021. Derfor arbejder vi med forskellige løsninger til at indarbejde spillere fra årgang 2005 i talentudviklingsarbejdet. Vi har udarbejdet flere planer til forskellige scenarier, og nu ser vi tiden an. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi selvfølgelig håber på, at der om kort tid igen vil være et meget lavere smittetal, så vi kan genoptage talentsamlingerne.”

Vælg forbund

Luk
ANNONCE