Partnere
Del

Gudmundsson - Vi sigter efter VM-podiet

GUDMUNDSSON: VI SIGTER EFTER VM-PODIET

Så er det tid til at komme ned på jorden igen og lægge begejstringen over OL-guldet i baggrunden for Gudmundur Gudmundsson og herrelandsholdet. Nu gælder det nemlig VM i Frankrig.

VM i Frankrig står for døren, og her skal herrelandsholdet ifølge landstræner Gudmundur Gudmundsson have fuldt fokus på at præstere godt og leve op til den favoritværdighed, der naturligt følger med titlen som olympisk mester.

”Vi kommer til turneringen som OL-mestre og vil gå benhårdt efter at spille med om VM-medaljer. Men der er lang vej til finaleweekenden i Paris – især fordi det er knald eller fald allerede efter puljekampene. Derfor er det i første omgang vores mål at blive nummer et i puljen, så vi får det bedst mulige udgangspunkt til ottendedels- og kvartfinalerne,” fortæller landstræneren og tilføjer:

”Vi krydser med en meget stærk pulje med både Tyskland, Ungarn og Kroatien, så hvis ikke vi får den bedste placering i vores pulje, kan vi få en utroligt svær ottendedelsfinale,” lyder det fra Gudmundsson.

VM er som bekendt bygget op på den måde, at man spiller fem indledende puljekampe, hvorefter turneringen går direkte ind i vind eller forsvind-fasen. Dermed er man ude af opløbet, hvis man taber ottendedelsfinalen og kvartfinalen.

Danmark er i pulje med Qatar, Egypten, Sverige, Bahrain og Argentina, og der er ifølge landstræneren lagt op til spændende kampe.

”I vores pulje er alle hold gode. Der er ikke nogen nemme kampe, og vi må ikke undervurdere nogen af dem,” siger Gudmundsson og bliver mere specifik:

”Argentina har før taget point fra os i mesterskabssammenhæng, Egypten er en farlig modstander, og Sverige spiller vi altid meget svære kampe imod,” konstaterer Gudmundsson, der forventer en sejr mod undertippede Bahrain, men er mere i tvivl om puljens sidste modstander:

”Qatar er jo et helt specielt hold, fordi de stort set træner sammen som et klubhold. Det er et meget godt hold, og vi havde som bekendt en utroligt svær kamp mod dem under OL i Rio.”

VM-programmet:
13. januar 20.45: Danmark-Argentina
14. januar 20.45: Egypten-Danmark
16. januar 20.45: Danmark-Sverige
18. januar 17.45: Danmark-Bahrain
20. januar 20.45: Qatar-Danmark
21-22. januar: Evt. 1/8-finale
24. januar: Evt. 1/4-finale
26.-27. januar: Evt. semifinale
28.-29. januar: Evt. bronzekamp eller finale

TILBAGE TIL INDHOLDSFORTEGNELSEN

Vælg forbund

Luk