Partnere
Del

Vi er klar til kamp

Danmark er som bekendt havnet i pulje A med Serbien, Sverige og Polen. En pulje Klavs Bruun Jørgensen kalder OK, mens det ifølge landstræneren bliver anderledes svært i en eventuel mellemrunde.

Serbien, Sverige og Polen hedder modstandere, som Håndbolddamerne skal kæmpe med om at kvalificere sig videre fra pulje A, som krydser med pulje B i mellemrunden. I denne pulje finder man Frankrig, Montenegro, Rusland og Slovenien, og tre af disse nationer bliver Danmarks modstandere i en evt. mellemrunde. En svær opgave som landstræneren dog ser på med stor optimisme.

”Det er en OK indledende pulje vi er havnet i: Serbien, Sverige og Polen er ganske udmærkede hold, og de kommer alle tre med enorm stor fysik. Mellemrunden minder lidt om EM i Sverige for to år siden, hvor vi røg ind i Norge, Rumænien og Rusland. Det bliver svært, det er der ingen tvivl om, men jeg tror også på, at vi kan overkomme det,” siger Klavs Bruun Jørgensen blandt andet.

Ved seneste slutrunde (VM i Tyskland i december 2017) endte Danmark som nummer 6 efter at have været utrolig tæt på et comeback i kvartfinalen mod Sverige. I den kamp bragte svenskerne sig foran med syv mål, da der resterede et kvarter af opgøret, men på koncentration og rå viljestyrke kæmpede pigerne sig tilbage og var blot nede med to mål, da der resterede knap fem minutter. Kvartfinalen – og mesterskabet som helhed - bekræftede landstræneren i, at holdet sagtens kan spille med om pladserne ved finaleweekenderne til mesterskaber fremover:

”Selvom vi endte på 6. pladsen ved VM, synes jeg ikke, at vi manglede særligt meget for at nå medaljekampene. Vi manglede stort set to vigtige spillere, da Anne Mette (Hansen, red.) var helt ude med en alvorlig skade, og Stine Bodholt slet ikke var i gear på grund af knæproblemer op til slutrunden. Denne gang er alle klar og nu handler det om, at spillerne giver den gas, og det regner jeg også med, at de gør,” siger Klavs Bruun.

Danmark indleder EM mod Sverige i aften kl.21.00 på TV2.

 

TILBAGE TIL OVERSIGTEN.

Vælg forbund

Luk