Partnere
Del

Klavs Bruun: God fornemmelse inden EM

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen skal bruge Sparekassen Kronjylland/Waoo Golden League til at finpudse spillet inden december måneds EM i Frankrig. Hertil skal han under udviklingslandskampene se nærmere på nogle af dem, der er tæt på A-landsholdet.

Klavs Bruun Jørgensen har haft hele to trupper i øjesyn under den nuværende landsholdssamling. Mens det normale A-landshold skal i kamp mod Polen, de franske verdensmestre og de norske europamestre, har han også udtaget et udviklingslandshold, der skal op mod deres norske modstykke i to opgør. Men hvorfor har landstræneren udtaget to landshold, og hvad håber han at få ud af denne landsholdssamling?

”Vi skal selvfølgelig se nogle spillere fra periferien an i både træning og kamp, men først og fremmest handler det om at arbejde videre med de ting, vi gør godt og kigge på nærmere på vores angrebsspil. Vi skal fortsat udvikle vores kontrafase men også det etablerede angrebsspil. Vi står godt i forsvaret, men har en udfordring med at score mål. Det er det vanskelige i håndbold, og det bliver derfor også her, vores fokus kommer til at være under denne landsholdssamling,” indleder Klavs Bruun Jørgensen.

I skrivende stund ser landsholdstruppen stort set skadesfri ud, hvilket giver landstrænerteamet masser af muligheder og ikke mindst god kamp om pladserne:

”Foruden vores A-landshold bliver det også rigtig godt, at se nogle af dem der er helt tæt på. Og her er det vigtigt at understrege, at selvom man til denne samling er på udviklingslandsholdet, kan man sagtens komme med til slutrunden til december. Det gælder om at slå til, når man får chancen,” siger Klavs Bruun Jørgensen, inden han fortsætter med baggrunden for at udtage et udviklingslandshold:

”Nu fik vi muligheden for at samle en udviklingstrup, så vi kan kigge nærmere på nogle af de spillere, der måske kan gøre sig gældende på fremtidens landshold. Det bliver rigtig fint at se nogle af dem, vi ikke kender så godt, for det er bare noget helt andet at arbejde med spillerne selv end blot at se dem i kamp for deres klubber,” fortsætter landstræneren.

Ved seneste slutrunde (VM i Tyskland i december 2017) endte Danmark som nummer 6 efter at have været utrolig tæt på et comeback i kvartfinalen mod Sverige. I den kamp bragte svenskerne sig foran med syv mål, da der resterede et kvarter af opgøret, men på koncentration og rå viljestyrke kæmpede pigerne sig tilbage og var blot nede med to mål, da der resterede knap fem minutter. Kvartfinalen – og mesterskabet som helhed - bekræftede landstræneren i, at holdet sagtens kan spille med om pladserne ved finaleweekenderne til mesterskaber fremover:

”Selvom vi endte på 6. pladsen ved VM, synes jeg ikke, at vi manglede særligt meget for at nå medaljekampene. Vi manglede stort set to vigtige spillere, da Anne Mette (Hansen, red.) var helt ude med en alvorlig skade, og Stine Bodholt slet ikke var i gear på grund af knæproblemer op til slutrunden. Nu skal denne Golden League-turnering give mig den sidste ro i maven, i forhold til hvor langt vi er kommet. Nu handler det om, at spillerne giver den gas, og det regner jeg også med, at de gør,” siger Klavs Bruun, og kigger herefter frem mod de tre modstandere ved Sparekassen Kronjylland/Waoo Golden League:

”Det er tre spændende modstandere, vi får. Polen kommer med en masse fysik, og det er en rigtig god måde for os at blive matchet på frem mod EM. Frankrig og Norge taler for sig selv. Det er de to bedste hold i verden, og også dem der bruger flest penge på deres landshold – både på dame- og herresiden - på internationalt plan.”

”Frankrig har en stamme, de har haft i en del år efterhånden, og så har de nogle virkelig spændende unge spillere til at supplere med. Norge bliver spændende at møde, da Nora Mørk er skadet. Jeg er spændt på at se, om de kommer til at spille anderledes, eller om det bare er det samme store tryk, de kommer med. De bliver under alle omstændigheder spændende at møde tre så gode hold,” slutter landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

 

TILBAGE TIL OVERSIGTEN.

Vælg forbund

Luk